Biber Salçası

Salçalı yemeklere iyi bir renk ve acılı bir tat vermek için kırmızı biber salçası kullanılır. Biber salçası, hasat edilmeden önce renkleri iyice kızarmış, tam olgunluktaki etli biberlerden yapılır.
Biberler yıkandıktan ve yeşil sap kısımları kesilip tohumları çıkarıldıktan sonra, buharla, yumuşayıncaya kadar haşlanır. Yumuşatılan biberler, sık delikli bir kevgirden geçirilerek, kabukları ve kalan tohumları et kısmından ayırılır. Böylece elde edilen biber ezmesi veya şırası, geniş tepsiler içinde güneşe konur, suyu uçurulmak suretiyle koyulaştırılır. Biber salçası da domates salçasında olduğu gibi tuzlanır ve saklanır. 4-5 kilo biberden 1 kilo biber salçası alınır.

Kategoriler:

İncelemeler

Henüz yorum yapılmadı.

“Biber Salçası” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir