İrmik

İrmik yabancı maddelerden arındırılmış ve tavlanmış durum buğdayının belirli bir parçacık büyüklüğüne kadar öğütülmesi ile elde edilen tahıl ürünüdür. İrmik üretiminde farklı buğday türleri ya da mısır ve pirinç gibi diğer tahıllar da kullanılabilmektedir. Sarı renkli, parlak ve köşeli görünüşlü taneciklere sahip durum buğdayı irmiği gıda sanayinde makarna üretiminde kullanılan temel ara üründür. Evlerde ve gıda sanayinde çeşitli tatlı ve yemeklerin hazırlanmasında faydalanılan irmik elde edildiği tahılın besleyicilik özelliklerine sahiptir. Karbonhidrat bakımından zengin bir ürün olan irmik çeşitli B vitaminleri ve minerallerin iyi bir kaynağıdır.

Kategoriler:

Açıklama

Sorry, this entry is only available in Amerikan İngilizcesi.

İncelemeler

Henüz yorum yapılmadı.

“İrmik” için yorum yapan ilk kişi siz olun

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir